Korpus:
200g datlí,
4 velké hrsti vlašských ořechů nebo mandlí,
2 lžíce mletého kokosu,
1 lžíce raw-kakaa,
malá špetka soli
1 a 1/2 polévkové lžíce kokosového oleje
Formu na dort je dobré vyložit fólií nebo papírem na pečení
Postup na korpus: vše pomel v kuchyňském robotu na menší kousky (ne na kaši), dej do formy a namočenýma rukama ve vodě upěchuj na tenkou placku
Čokoláda ( krém, nebo-li náplň)
500 ml vlažné vody
2 plné hrsti kakaového másla
4-6 lžic (Raw kakaa) nebo klasického bio holandského kakaa (tuhle variantu preferuji já)
3 vrchovaté lžíce kokosového oleje,
špetka soli,
500 g kešu oříšků,
javorový, případně agáve či datlový sirup (podle zvyku i chuti. Můžete použít i med.)
Postup na krém: vodu a kakaové máslo dej do mixeru a rozmixuj. Poté přidej ostatní přísady a mixuj do hladké konzistence, doslaď dle chuti a naposledy mixuj:-)
Zdobit můžete ( já mám nejraději bez ovoce)
Vhodné ovoce: maliny, borůvky, pomeranče!
Malá poznámka- (dá se použít i klasické Bio kakao a dort je chutnější), pokud tedy netrváte na raw kakau, tak doporučuji tuto variantu. Po umixování do hladka, nejlépe ve Vitamixu nebo podobném zařízení dát ztuhnout do lednice cca na 12-24 hodin.
Autorka článku:
Martina Hartmannová
Tina Energy - Záruka Energie s.r.o. - Bezručova 2246/31 - Pod Bezručovým vrchem - 794 01 - Krnov IČO: 14197006
synergykouc@email.cz
+420 773 735 826
© 2023 Synergy Kouč. Vytvořeno pomocí WordPressu a šablony Mesmerize