Provozovatel: Tina Energy - Záruka Energie s.r.o. - Bezručova 2246/31 - Pod Bezručovým vrchem - 794 01 - Krnov IČO: 14197006
+420 773 735 826
synergykouc@email.cz

Čokoládový raw dort

Čokoládový raw dort

 

Korpus:

  • 200g datlí,

  • 4 velké hrsti vlašských ořechů nebo mandlí,

  • 2 lžíce mletého kokosu,

  • 1 lžíce raw-kakaa,

  • malá špetka soli

  • 1 a 1/2 polévkové lžíce kokosového oleje

Formu na dort je dobré vyložit fólií nebo papírem na pečení

Postup na korpus: vše pomel v kuchyňském robotu na menší kousky (ne na kaši), dej do formy a namočenýma rukama ve vodě upěchuj na tenkou placku

Čokoláda ( krém, nebo-li náplň)

  • 500 ml vlažné vody

  • 2 plné hrsti kakaového másla

  • 4-6 lžic (Raw kakaa) nebo klasického bio holandského kakaa (tuhle variantu preferuji já)

  • 3 vrchovaté lžíce kokosového oleje,

  • špetka soli,

  • 500 g kešu oříšků,

  • javorový, případně agáve či datlový sirup (podle zvyku i chuti. Můžete použít i med.)

Postup na krém: vodu a kakaové máslo dej do mixeru a rozmixuj. Poté přidej ostatní přísady a mixuj do hladké konzistence, doslaď dle chuti a naposledy mixuj:-)

Zdobit můžete ( já mám nejraději bez ovoce)

  • Vhodné ovoce: maliny, borůvky, pomeranče!

Malá poznámka- (dá se použít i klasické Bio kakao a dort je chutnější), pokud tedy netrváte na raw kakau, tak doporučuji tuto variantu. Po umixování do hladka, nejlépe ve Vitamixu nebo podobném zařízení dát ztuhnout do lednice cca na 12-24 hodin.

Autorka článku:

Martina Hartmannová

Synergy Koučka pro zdravý a úspěšný život